Team ontwikkeling in kaart

Leiding geven aan een team betekent het maximale resultaat behalen, in de richting van het gestelde doel.

De meeste leidinggevenden hebben hier echter niet voor geleerd. Ze sturen hun team aan op basis van eerdere ervaringen. Dit is gelukkig in de 75% van de gevallen voldoende om geen ernstige problemen te veroorzaken, maar voldoet niet aan de gestelde opdracht. Hier is meer voor nodig! bedrijven investeren dan ook veel in training en begeleiding van leidinggevende en problemen in teams. Er worden mooie strategische personeelsplannen gemaakt die vervolgens worden omgezet in operationele systemen.

Er mist alleen een fundamenteel onderdeel in de gangbare aanpak. De tactische vertaling van strategie naar het probleem van de leidinggevende in de aansturing. het antwoord op de vraag: WIE doet WAT, WAAROM?

 

Regie op het team

Wij vertellen u niet HOE

Door een unieke aanpak brengt u binnen 30 minuten uw team in kaart. Vanuit unieke gedefinieerde persona’s leert u hoe teamontwikkeling SLIM kunt vormgeven en beoordelen. Vanuit gericht advies maakt u de investeringen in medewerker ontwikkeling transparant en meetbaar.

Waarom werkt het ook voor u?

In drie stappen een uw team in kaart

Wat is de prestatie
van uw medewerkers?
Wat is de potentie
van uw medewerkers?
Wat is de inzetbaarheid
van uw medewerkers?

Aansturen van medewerkers is al moeilijk genoeg. Zelfs met alle trainingen, boeken en opleidingen blijft succes afhankelijk van gevoel. Wij vinden dat wij het u makkelijk moeten maken. Daarom hebben we het systeem simpel gehouden. Het systeem werkt voor u en u niet voor het systeem!

We houden het simpel

persona's team ontwikkeling

STEL UW VRAAG

 

‘De eerste keer dat ik een vlootschouw uitgevoerd heb duurde het bijna een halve dag om het hele team in kaart te brengen. Nu, met de vlootschouw van B-leef, kost het mij slechts een half uurtje’
‘Geen complex systeem, maar een tool dat doet waar het voor bedoeld is.’
‘Eindelijk kan ik met mijn team sparren over de resultaten die we met elkaar willen bereiken. Geen abstracte benadering maar gericht op resultaat.’
Madelon Donker, Match and More
Jorien van Lonkhuyzen, Zayaz
Victor van de Valk, Care for companies

 

Meer weten? Download direct het boek

“Alles over de personele vlootschouw voor HR adviseurs”