Slim leiderschap e-boek

Succesvol Leiding geven aan de ambities van jouw team!

Jouw medewerkers staan aan de basis van het succes van jouw afdeling. Jij bent succesvol als zij het zijn. De vraag die wij in het boek beantwoorden is: Waarom zouden zij bij willen dragen aan jouw succes?

SLIM leiderschap stuurt op de combinatie van belangen van de medewerker, de klant en jezelf. We helpen

  • jou om je ambities waar te maken
  • de klant door zijn gedrag en behoefte centraal te stellen
  • de medewerker door zijn talent aan te spreken

Dit alles samengevat in een een handzaam boek van 20 pagina’s, dat je in een 60 minuten leest. En met handvatten die je direct kunt toepassen in de praktijk!

vraag het boek aan

Waarom dit boek over SLIM leiderschap geschreven?

Onze missie is de kwaliteit van Leiderschap in organisaties te vergroten. Dit doen we door resultaten van SLIM leiderschap zichtbaar te maken. Leiderschap is geen abstracte en complexe theorie, Is geen boekhouding, of afvinklijst. SLIM leiderschap is begrijpen waarom de medewerker het maximale resultaat voor de klant wil realiseren.

Wat levert dit ons op?

Bart Bastianen oprichter en eigenaar B-leef

Uw vertrouwen dat anders denken niet moeilijker is. We gooien niets weg, maar we maken met SLIM leiderschap het werk leuker en de organisatie succesvol.

We willen een beweging in gang zetten van mensen die hun ambities verwezelijken. Er gaat in Nederland veel talent verloren, veel medewerkers raken gefrustreerd, en leidinggevenden overbelast. Dit terwijl we met simpele ingrepen zo veel goeds kunnen bereiken.

 

SLIM Leiderschap is het maximale uit je team halen. Door medewerkers in te zetten vanuit de rol die ze in het team vervullen, kunnen we de klant een betere dienstverlening bieden. Het netto effect is dat medewerkers in hun FLOW komen, en klanten een beter resultaat krijgen dan verwacht. Concreet heeft de klant vaak een uitvoeringsvraag die past bij een harde werker, en soms een ontwikkelingsvraag die beter past bij een talent.

Korte impressie Boek SLIM leiderschap

Wat ga je leren?

In deze serie leer je hoe je als leidinggevende op een eenvoudige manier meer uit je team kunt halen en/of leer je als adviseur hoe je een leidinggevende hierin effectiever kunt ontwikkelen.

Waar ga ik vanuit?

In onze opzet gaan we er vanuit dat je inhoudelijk bekwaam bent in je vakgebied, en dit richting je klanten ook wilt uitdragen. Onze boodschap vraagt: de bereidheid om bestaande overtuigingen los te laten en de wil om te experimenteren met je eigen gedrag. Door flexibel je eigen gedrag aan te passen, geeft het jou de ruimte om beter verbinding te maken met je klant en medewerkers.

• Dit betekent voor de advies professional:

“Bestaande “HR jargon” loslaten en praten vanuit de gebruikte taal van de leidinggevenden en de medewerkers op de werkvloer. Zij hebben het niet over competenties, maar praten bijvoorbeeld over presteren, output, kwaliteit en resultaat.”

• Dit betekent voor de leidinggevende:

“Streef niet naar goed genoeg, maar naar steeds beter.” Er moet een continue drive ontstaan om nieuwe ideeën te toetsen en implementeren. Dus moeten we mobiliteit en flexibiliteit onderdeel maken van een gezonde teamprestatie.

Ik wens je niet alleen veel leesplezier,
maar vooral veel succes,

Bart Bastianen
B-leef